La Peleona està formada per un grup de cinc dones artistes de diverses disciplines:
Carla Torres, Eu Manzanares, Patrícia Mendoza, Ruth Talavera i Berta Graells.

La companyia neix l'any 2014, amb un marcat segell que combina el sentit de l'humor i la crítica social. Un teatre que vol remenar consciències sense caure en la "moralina" fàcil. Els seus espectacles, d'autoria pròpia, parteixen de la necessitat de plantejar algun interrogant a l'espectador sobre la seva vida, ja sigui al voltant d'aspectes quotidians, com de la seva participació, més o menys encoberta, en algun dels vicis de la nostra societat. A partir d'aquí apareix la dramatúrgia, que amb una suma de paraula, gest, dansa i música asseguren un viatge plaent i lúdic.

La companyia ha estrenat un total
de set espectacles, obtenint un gran suport de públic i de mitjans. Els espectacles més destacats són L'efecte perfecte, Broken Heart Story i Estat Decepció.Carla Torres
Autora, actriu i directora
(Barcelona, 1977)

Formada com a actriu a l’Estudi Nancy Tuñón (Bcn, 1994-1999) i a com a dramaturga a l’Obrador de la Sala Beckett. 

Com a autora i directora els seus darrers espectacles son: Estat Decepció (2018), Lo Normal, Buscant a Hypatia i Maison Du Lors (Lectura dramatitzada al Teatre
Lliure 2019), Quan l’invisible es fa
possible
, Reivindicar(t), Fills de Wert, La GranEscapada (Torneig de dramatúrgia, Temporada Alta 2017), Tomorrowland drives me crazy, Des de l’altra banda i Planeta Pària (2016). Ha estat ajudant de direcció de Carles Mallol i de Carol López. Actualment treballa en la Trilogia sobre L’Abús de poder.

Les seves darreres intervencions com a actriu: Broken Heart Story (Sala Atrium i Sala Villarroel 2016-17), Sota Zero, (Sala Atrium 2015); La Podrida (Tantarantana 2015). El 2018 estren el film No quiero perderte nunca, d’Alejo Levis. Des de fa 10 anys compagina la seva vessant artística amb la de docent a l’ESAD EÒLIA i a l’Estudi Laura Jou de Barcelona. Està especialitzada en Entrenament Daulte i dramatúrgia actoral.Ruth Talavera
Actriu i Productora
(Madrid, 1966)

Llicenciada en Dret, Universitat Complutense de Madrid, ha treballat com a advocada i com a coordinadora de projectes socials i humanitaris.

Formada com a actriu a “TRACART”, Vilanova i la Geltrú i a EÒLIA. També ha rebut formació en Pedagogia Teatral. Ha rebut classes d’interpretació davant la càmera a l’escola francesa “COURS FLORENT”.

Com a actriu ha participat en les obres de teatre: Estat Decepció (2018); Les Troienes (2016); Electroxocs (2016); Petra (2015); Nit de Reis (2015), La Gavina (2015); La casa de Bernarda Alba (2014), Sushi (2014) i a la televisió ha participat en la sèrie Centro Médico de TVE.

Com a productora ha treballat a Petra, escrita i dirigida per Lucía Rojas Maldonado, al Teatre Eòlia, i a La Peleona.
Patrícia Mendoza
Actriu
(Barcelona, 1978)

Actriu i membre associada de les companyies Sala Atrium i La Peleona. Diplomada en Art Dramàtic pel Col•legi del Teatre de Barcelona.

Darrerament l’hem vist actuar a: Aquí, de Santander a NY de Queralt Riera a Sala Atrium, Interiors de Concha Milla al teatre La Gleva i posterior gira per Catalunya, JÚLIANORA, de la Trilogia de la imperfecció de Sala Atrium dirigides per Raimon Molins; Broken Heart Story de Saara Turunen; Himmelweg de Juan Mayorga dirigida per Raimon Molins; Watching Peeping Tom d’Alícia i Àlex Gorina; Huis Clos de Jean-Paul Sartre dirigida pel Jordi Prat i Coll; entre d’altres. El seu últim treball en cinema ha estat Asmodexia de Marc Carreté seleccionat pel 47 Festival internacional de cinema fantàstic de Catalunya de Sitges entre altres festivals internacionals.Berta Graells
Actriu
(Barcelona, 1992)Graduada en Art Dramàtic, especialitat de teatre físic, a l’ESAD de l’Institut del Teatre (2016). Realitza l’Stage de Commedia dell’Arte amb Carlo Boso a l’Académie des Arts du Spectacle de Paris (2014) i el Postgrau Actors i Guionistes per l'Audiovisual dirigit per Lluís Maria Güell a l'Institut del Teatre (2017). S'endinsa al món del clown de la mà de Hilary Chaplain i completa la seva formació a l'Estudi Laura Jou (2019-2021). Fundadora de la companyia Projecte Longànime de la qual n'és actriu i productora.


Com a actriu: Dance to death d’Alberto Velasco al Festival Grec 2016, Les Rois Fainéants de Joan Cusó premi Move Award
(2015-2018), Esquerdes Parracs Enderrocs de Carles Santos i Jordi Oriol al TNC (2017), Maclownbeth de Lluís Graells al Festival Almagro (2017), La dama duende de Cia. Los Picaros de la Mansarda Teatro dell’Orco di Napoli (2020), Sin tiesto no funciona de La Pájara Cia (2020), Terrorífica comèdia de Lluís Graells (2020), Kentucky ha muerto dirigit per Carla Torres i Clara Manyós, estrenat al Festival Grec 2021 i Beca Odisseu Eòlia I+D, Euroescoria adaptació lliure d'Acid House d'Irvine Welsh dirigit per Nao Albet (2021).

Eugènia Manzanares
Actriu i dramaturga
(Barcelona, 1985)Llicenciada en interpretació per Eòlia i graduada en Realització d'audiovisuals i espectacles per EMAV. Cursant Humanitats a la UOC. Ha realitzat cursos de dramatúrgia a l'Obrador de la Beckett. Ha continuat formant-se en diverses disciplines i tècniques interpretatives.

Com a actriu i ajudant de direcció, ha participat en diversos espectacles a teatres com el Teatre Grec, Sala Beckett, Sala Atrium, Sala Flyhard, Tantarantana, Llantiol i d'altres sales de comarques catalanes. Va formar part de la primera edició d'Els Malnascuts. Com a dramaturga ha estrenat tres textos teatrals en el circuit professional, “Una paret blau-cel”, “Deixalles” i una versió ampliada d'aquesta, “IDOTI IRANTI”; al desembre de 2019, estrenarà el seu tercer text, “Lo Nuestro”, a la Sala Flyhard. El 2018, crea la productora teatral i audiovisual Producciones de la Pradera. Des de fa uns anys, combina les seves feines com a actriu, dramaturga i ajudant de direcció amb la de professora d'interpretació i creació escènica.